Taukoviikkoblogi – osa 2

Blogitekstit • Yrityskulttuuri

Keppiä henkilökunnalle

Marraskuu on juuri oikea hetki herätellä IT-persoonia näytön äärestä venymään omiin mittoihinsa. Mikä onkaan parempi väline tehostamaan suoristumista kuin keppi? Toimistolle hankittiin jokaiselle ikioma ja koronaturvallinen keppi. Nimikoituihin keppeihin jäävät vain kunkin omat sormenjäljet – myös turvavälit ovat taatut.

Marraskuinen viikko vierähti keppejä pyöritellessä ja heilutellessa. Hartiat tykkäsivät ja veri virtasi mukavasti. Hartioiden kireyttä testailtiin alkuviikosta, ja useimmilla joustavuus olikin kohdillaan. Kireysaste oli huolestuttava vain parilla vapaa-aikaansa rakennushommien parissa viettävällä…

Eipä harjan varsi mikään teknologinen härpäke ole, mutta sitäkin toimivampi lihasten ja nivelten verryttäjä. Lihasvoimaakin voi kepin avulla hankkia, vaikkapa kyykistelemällä. Kun kepin pitää tiukasti kiinni lavoissa ja takamuksessa, liike ohjautuu haluttuun suuntaan. Ei siis mikään hassumpi investointi.

Toimistolla muistutukset taukojen pitämisestä ovat paikallaan. Tauot ovat myös helposti kuitattavissa: ainakin pari kertaa tunnissa on hyvä katkaista aivotyöskentely ja vaihtaa asentoa. Toimiston sähköpöydät luovat edellytykset asennon vaihtelulle. Ergonominen istuma-asento on jo hyvin tiedostettu, mutta myös seisominen vaatii huomiota – ja etenkin hyviä tukilihaksia, jotta asento ei petä ja lipsahda kiemuralle.

Loppuviikosta havaitsimme jo pientä laajentumista liikeradoissa ja lihaksetkin alkoivat antaa jo periksi. Pienet breikit työn lomassa eivät olleet siis turhia. Väistämättä kokeilussa olivat myös akrobatiset temput – onneksi toimistolla selvittiin ilman vammoja.

Ja saivat IT-persoonat loppuviikosta myös porkkanansa. Ehkäpä allekirjoittaneen kliseinen vitsi ei sittenkään maistunut puulle, sillä mukava porkkanoiden rouskutus taotti toimiston tilaa perjantai-iltapäivän.

Porkkanapussi pöydällä